fbpx
Title Image

Το Κέντρο Μας

Το Όραμά Μας

Όραμά μας είναι να καταστήσουμε το Κέντρο Μαστού Κύπρου σημείο αναφοράς (Center of Excellence) όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη εντάσσοντάς το στον Ευρωπαϊκό χάρτη με τα άλλα διαπιστευμένα κέντρα μαστού.

Ποιοί Είμαστε

Το Κέντρο Μαστού είναι το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για τη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού που αφορούν κατά κύριο λόγο γυναίκες αλλά και άντρες. Οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να παρέχονται από εξειδικευμένες μονάδες που απαρτίζονται από ειδικούς γιατρούς όπως χειρουργούς μαστού, πλαστικούς χειρουργούς, ακτινολόγους, ιστοπαθολόγους, ογκολόγους, γενετικούς συμβούλους και γενετιστές, καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας όπως ψυχολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές κ.α.

Ποιος ο σκοπός της δημιουργίας του Κέντρου Μαστού Κύπρου

Κωδικοποιώντας το σκοπό της δημιουργίας του κέντρου μαστού “The Breast Center of Cyprus” η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στους πιο κάτω στόχους:

 1. Συντονισμό των υπηρεσιών που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του μαστού με έμφαση στο καρκίνο του μαστού.
  • Αξιοποίηση υφιστάμενων δομών που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
  • Όλες οι υπηρεσίες κάτω από την ίδια ομπρέλα με συντονιστή την επιστημονική επιτροπή και τον επιστημονικό διευθυντή του κέντρου.
 2. Έλεγχος ποιότητας που θα διασφαλιστεί μέσω της ένταξης σαν πλήρους μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Μαστού (Breast Centre Network) και τη διαπίστευση του σαν πρότυπο κέντρο μαστού από αρμόδιο διεθνή/Ευρωπαϊκό σώμα στη βάση των απαιτήσεων της EUSOMA.
 3.  Καμία γυναίκα να μη χρειάζεται να καταφεύγει σε κέντρα του εξωτερικού για διάγνωση ή θεραπεία βελτιώνοντας υπηρεσίες που μέχρι σήμερα υστερούσαν.
 4. Πολύπλευρη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση στα πλέον πολυσύνθετα προβλήματα του μαστού με θεραπευτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από ομάδα εξειδικευμένων γιατρών (διεπιστημονικό συμβούλιο) με επίκεντρο την ασθενή και όχι την ασθένεια.
 5. Βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών και πρακτικών υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές των διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών όπως της EUSOMA (European Society of Breast Cancer Specialists).
 6. Διευκόλυνση των γυναικών με την εγκατάσταση των σημαντικών υπηρεσιών που αφορούν κυρίως την πρόληψη και την διάγνωση κάτω από την ίδια στέγη.
 7. Ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασία με άλλα κέντρα του εξωτερικού μέσω της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Μαστού (Breast Centre Network).
 8.  Συνεργασία με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
 9. Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και άλλων επιστημών υγείας όπως νοσηλευτών, ακτινογράφων, ψυχολόγων.
 10. Ενημέρωση του κοινού για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού του κέντρου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά και η τακτική αναβάθμιση των ιατρικών και διαγνωστικών εξοπλισμών του, διασφαλίζει ότι η φροντίδα που παρέχεται δεν υστερεί από αντίστοιχα αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου, διοργανώνει σεμινάρια και συζητήσεις τα οποία απευθύνονται τόσο σε ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για αναβάθμιση των γνώσεων και εμπειριών τους, όσο και στο ευρύ κοινό για ενημέρωση του σε θέματα υγείας του μαστού. Παράλληλα, στους άμεσους στόχους του Κέντρου συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού.

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου είναι το μοναδικό ιδιωτικό κέντρο μαστού που προσφέρει την υπηρεσία One Stop Clinic. Δηλαδή τη διενέργεια κλινικής εξέτασης-μαστογραφίας-υπερηχογραφήματος και βιοψίας (όπου χρειάζεται), στο ίδιο ραντεβού.

Οι Ιατροί του Κέντρου Μαστού Κύπρου

Γενικοί Χειρουργοί

Δρ. Μιχάλης Θεοφάνους
Επιστημονικός Διευθυντής

Ο Δρ. Μιχάλης Θεοφάνους σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο ειδικότητάς του στη Γενική Χειρουργική, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέρασε από όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Υπηρεσίας φτάνοντας μέχρι τη θέση του Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής. Εξασκεί την ειδικότητά του ως Ιδιώτης Χειρουργός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από το 2006.

Δρ. Εύρος Κιτηρής
Κλινικός Διευθυντής

Ο Δρ. Εύρος Κιτηρής είναι Γενικός Χειρουργός στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αρεταίειο στη Λευκωσία. Παρέχει ολοκληρωμένη χειρουργική αντιμετώπιση όλων των παθήσεων της γενικής χειρουργικής και κυρίως των παθήσεων του μαστού και του θυρεοειδούς. Ο Δρ. Κιτηρής σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1997. Εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική, αποκτώντας την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής το 2005. Μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του μαστού στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου σας ενημερώνει ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον Κορωνοϊό, θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας.
Για επείγοντα περιστατικά παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο στο 22054545.


IMPORTANT ANNOUNCEMENT

We would like to inform you that due to the recent developments regarding the Coronavirus, The Breast Center Of Cyprus will remain closed as of Monday 30th March 2020 until further notice.
In the event of an emergency, please contact our call center at 22054545.